Om Studio CA

studion

Vad vi gör

Fotografi  –  Produkter, stilleben, kläder, mat, människor –  i studio eller på location. Våra uppdrag varierar enormt och så vill vi gärna ha det. I grund och botten är alla fotograferingar reklamuppdrag.

Film – Ett naturligt led har med åren blivit att vi intresserat oss mer och mer för film. Många av våra kunder uppskattar vår erfarenhet med ljussättning och komposition från stillbild och enkelt tagit med oss det till rörligt. Att vi sedan har alla förutsättningar för editering, redigering, After Effects produktioner, Voice overs etc. underlättar självklart.

Retusch  –  Det finns många fördelar med att ha egna retuschörer i huset. Arbetet blir oerhört mycket effektivare och erfarenheten visar att kvaliteten ökar. Vi retuscherar inte bara våra egna bilder utan även andras också, det är inget krav att fotografera hos oss bara för att få använda våra duktiga retuschörer.

3D/CGI  –  En produkt som inte finns ännu måste fotograferas eller människor som skall fotograferas i en miljö som inte finns? Knepigt? I såna här fall tar vi till våra duktiga 3D-artister som kan skapa det mesta som inte finns.

 

Studion

Mitt i kärnan av Stockholm. Kammakargatan 29 (nära Drottninggatans backe) befinner vi oss.

Den stora studion med 5 meter i takhöjd och 6 meter rundfond ger oss massor av möjligheter, både att skapa större byggnationer eller att köra två fotosessions samtidigt när stora mängder behöver fotograferas och tiden är knapp.
Vi har ett fullt utrustat kök där flera matproduktioner skapats.
Sminkbord och dusch finns.
Utrustningsmässigt följer vi branschstandard och hanterar produktioner av högsta kvalitet.
Vi har inga begränsningar vad gäller krav på storlek på bild vare sig vid studiofoto eller på location.
Vi kan fotografera med chroma-key (greenscreen).
Studion är utrustad med snabbt WLAN – tillgängligt för våra kunder.

 

Arbetssätt

Vi försöker alltid jobba så nära uppdragsgivaren som möjligt.
Genom att hålla dig som kund informerad och engagerad genom hela produktionen säkerställer vi att du får det du beställt och minimerar även risken för korrigering i efterhand vilket annars kan leda till missade deadlines eller kvalitetskompromisser.

Ett typiskt arbetsflöde kan se ut såhär:

1. Genomgång av skisser och underlag, helst på plats i vår studio över en kaffe.
2. Offert och schemaläggning.
3. Produktion, kund bör medverka men det är inget krav.
4. En retuschör tar över bilderna och utför önskad retusch. Är ingen retusch beställd görs ändå en grundbehandling av bilderna för att säkerställa färger och se till att allt ser bra ut, detta ingår alltid i priset när du fotograferar hos Studio CA.
5. Lågupplösta bilder mailas till kund för godkännande.
6. Eventuell korrigering av bilderna.
7. Leverans. Vårt normala leveranssätt är att lägga upp bilderna på en kundsida på internet som nås genom en krypterad länk vi mailar ut, denna länk får du som kund distribuera som du vill. Bilderna ligger kvar här i en månad och kan hämtas hur många gånger som helst under den tiden.
8. Bilderna flyttas från internet till vår offline-backup där de sedan ligger kvar och kan tas fram igen om det skulle behövas.

 

Bakgrund

 Studio CA har funnits ända sedan 60-talet. Fokus låg då på mode-fotografering. CA själv tillsammans med Lars Arne startade huvudstudion vid Odenplan men som med åren även blev en studio på Kornhamnstorg och i Oslo.
Tidigt 90-tal fick vi upp ögonen för digital fototeknik, och intresset hos oss alla var så stort så vi tog chansen att byta väg. Alla dessa år har givit studion enorm erfarenhet och kompetens inom både fotografi och retusch samt numera även inom 3D/CGI och inte minst film.